Местни данъци и такси 2016

Уважаеми клиенти,

Предстои време за плащане на новите местни данъци и такси за 2016 г.

Можете да проверите чрез ДСК Директ дали Вашата община фигурира сред общините, с които Банка ДСК има споразумение за сътрудничество, както и дали Вашите задължения за 2016 са налични за конкретната община.

Вижте тук пълния списък на общините.

Като потребители на ДСК Директ, Вие имате възможност да заплатите бързо, лесно и удобно задълженията си без да чакате на опашка. Точният размер на актуалното задължение се извлича онлайн от системите на всяка отделна община.

При излезли задължения за местни данъци и такси за 2016 г., както и неплатените суми за минали данъчни периоди и лихвите върху тях, могат да бъдат заплатени в пълен размер, както и на вноски през ДСК Директ от меню „Битови сметки“, подменю „Данъци и такси“.

След като влезете в потребителския си профил и изберете общината, към която сте данъчно задължено лице, ще можете да получите автоматична информация за дължимите от Вас суми, или от Вашите съсобственици за:

  • Данък върху недвижим имот
  • Такса битови отпадъци
  • Данък върху превозните средства
  • Такса за притежаване на куче.

Плащането на всяко отделно задължение за вид данък, партиден номер и задължено лице, се таксува като вътрешнобанков левов или валутен превод (в зависимост от валутата на сметката, от която се извършва плащането), съгласно Тарифата на Банка ДСК.

Плащанията чрез ДСК Директ се отразява в реално време в базата данни на общините.

Ако предпочитате, да заплащате Данък върху недвижим имот (ДНИ) или Такса битови отпадъци (ТБО) в пълен размер и в срока за ползване на отстъпка, можете да заявите  автоматично плащане от Вашата разплащателна сметка, чрез  меню „Битови сметки“, подменю „Нов директен дебит“. Ако предоставите съгласие за плащане на ДНИ и/или ТБО, Банката ежегодно ще превежда дължимите от Вас суми за текущия данъчен период, при достатъчна наличност по Вашата сметка, без да е необходимо да посещавате съответната община.